Wat moet je doen bij iPhone met waterschade?

Is jouw Apple iPhone nat geworden door een ernstige regenbui? Is er een glas frisdrank overheen gemorst of is je iPhone per ongeluk in het toilet gevallen? In deze blog lees je alles over iPhone waterschade.

Inhoud

 • Hoe bestendig is mijn iPhone tegen waterschade
 • Gevaren van waterschade
 • Test je iPhone op waterschade
 • Is je iPhone toch kapot?

Hoe bestendig is mijn iPhone tegen waterschade?

Apple kwam vanaf de iPhone 7 met een ‘waterbestendige’ iPhone. Echter klopt deze definitie niet helemaal omdat er wel een limiet aan de waterbestendigheid van iPhone’s zit. Dit gaat allemaal volgens de IEC-norm of ook wel genoemd de IP67-classificatie. Elk jaar verbetert Apple de iPhone met een hogere classificatie. Zo kun je met de nieuwste modellen dieper onder water en ook langer onder water blijven. Hieronder een overzicht van de iPhone waterbestendigheid volgens Apple:

 • iPhone 7, 8, X, XR en SE 2020: waterbestendig tot 1 meter diep en 30 minuten lang
 • iPhone 11 en iPhone XS: waterbestendig tot 2 meter diep en 30 minuten lang
 • iPhone 11 Pro: waterbestendig tot 4 meter diep en 30 minuten lang
 • iPhone 12 en iPhone 12 Pro: waterbestendig tot 6 meter diep en 30 minuten lang

De gevaren van waterschade voor een iPhone

We weten allemaal dat water en elektronica geen goede combinatie is. Water stroomt door alle gaten en kieren en dat gebeurt dus ook bij een iPhone. Op elke iPhone zitten poorten die niet waterdicht zijn. Hier kan gemakkelijk water door in stromen. Het water tast de componenten aan van de iPhone en dit zorgt voor corrosie. De voornaamste onderdelen die kwetsbaar voor water zijn:

 • Moederbord
 • Batterij
 • Camera’s (voor- en achterzijde)
 • Speakers en microfoon

Test of je iPhone waterschade heeft

Het begrip ‘waterbestendigheid’ van de iPhone wordt vaak verkeerd opgevat; mensen denken dat iedere Apple iPhone waterdicht is omdat dit ook zo wordt verteld. Waterschade is een veel voorkomend probleem en kan tot ernstige gevolgen leiden. Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen om de waterschade van je iPhone te beperken:

 1. Zet je iPhone meteen uit om kortsluiting te voorkomen
 2. Leg je iPhone niet in een bakje rijst of op de verwarming – dat werkt echt niet!
 3. Laat de iPhone minimaal 24 uur drogen op een stukje keukenrol
 4. Bekijk de vloeistofschade-indicator voor het betreffende model om te zien of de iPhone-vochtschade heeft (via de Apple-support site).

Wat moet je doen bij iPhone met waterschade?

Vochtindicatoren Apple iPhone 12

Is je iPhone toch kapot?

Heb je de bovenstaande stappen gevolgd en werkt je iPhone naar behoren? Dan heb je waarschijnlijk geluk gehad. Het kan natuurlijk ook zijn dat het toestel het niet heeft gered. Een reparatie is erg lastig uit te voeren in dat geval. Het repareren kost waarschijnlijk meer geld dan het kopen van een nieuw toestel.

iPhone Reparatie Twente verkoopt Re-Used iPhones, iPads en Apple Watches voor een aantrekkelijke prijs. Deze apparaten bevatten “Pulled-onderdelen” (dit zijn originele onderdelen die van afgekeurde – fabrieksnieuwe- iPhones afkomstig zijn, puur voor reparaties bedoeld). Daarom zijn de Re-Used toestellen van hoge kwaliteit en bijna niet te onderscheiden van nieuw.

maak een afspraak via de onderstaande knop.

Wat moet je doen bij iPhone met waterschade?