Wat moet je doen bij iPhone met waterschade?

Is jouw Apple iPhone nat geworden door een ernstige regenbui? Is er een glas frisdrank overheen gemorst of is je iPhone per ongeluk in het toilet gevallen? In deze blog lees je alles over iPhone waterschade.

Inhoud

 • Hoe bestendig is mijn iPhone tegen waterschade
 • Gevaren van waterschade
 • Test je iPhone op waterschade
 • Is je iPhone toch kapot?

Hoe bestendig is mijn iPhone tegen waterschade?

Apple kwam vanaf de iPhone 7 met een ‘waterbestendige’ iPhone. Echter klopt deze definitie niet helemaal omdat er wel een limiet aan de waterbestendigheid van iPhone’s zit. Dit gaat allemaal volgens de IEC-norm of ook wel genoemd de IP67-classificatie. Elk jaar verbetert Apple de iPhone met een hogere classificatie. Zo kun je met de nieuwste modellen dieper onder water en ook langer onder water blijven. Hieronder een overzicht van de iPhone waterbestendigheid volgens Apple:

 • iPhone 7, 8, X, XR en SE 2020: waterbestendig tot 1 meter diep en 30 minuten lang
 • iPhone 11 en iPhone XS: waterbestendig tot 2 meter diep en 30 minuten lang
 • iPhone 11 Pro: waterbestendig tot 4 meter diep en 30 minuten lang
 • iPhone 12 en iPhone 12 Pro: waterbestendig tot 6 meter diep en 30 minuten lang

De gevaren van waterschade voor een iPhone

We weten allemaal dat water en elektronica geen goede combinatie is. Water stroomt door alle gaten en kieren en dat gebeurt dus ook bij een iPhone. Op elke iPhone zitten poorten die niet waterdicht zijn. Hier kan gemakkelijk water door in stromen. Het water tast de componenten aan van de iPhone en dit zorgt voor corrosie. De voornaamste onderdelen die kwetsbaar voor water zijn:

 • Moederbord
 • Batterij
 • Camera’s (voor- en achterzijde)
 • Speakers en microfoon

Test of je iPhone waterschade heeft

Het begrip ‘waterbestendigheid’ van de iPhone wordt vaak verkeerd opgevat; mensen denken dat iedere Apple iPhone waterdicht is omdat dit ook zo wordt verteld. Waterschade is een veel voorkomend probleem en kan tot ernstige gevolgen leiden. Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen om de waterschade van je iPhone te beperken:

 1. Zet je iPhone meteen uit om kortsluiting te voorkomen
 2. Leg je iPhone niet in een bakje rijst of op de verwarming – dat werkt echt niet!
 3. Laat de iPhone minimaal 24 uur drogen op een stukje keukenrol
 4. Bekijk de vloeistofschade-indicator voor het betreffende model om te zien of de iPhone-vochtschade heeft (via de Apple-support site).
Wat moet je doen bij iPhone met waterschade?

Vochtindicatoren Apple iPhone 12

Is je iPhone toch kapot?

Heb je de bovenstaande stappen gevolgd en werkt je iPhone naar behoren? Dan heb je waarschijnlijk geluk gehad. Het kan natuurlijk ook zijn dat het toestel het niet heeft gered. Een reparatie is erg lastig uit te voeren in dat geval. Het repareren kost waarschijnlijk meer geld dan het kopen van een nieuw toestel.

iPhone Reparatie Twente verkoopt Re-Used iPhones, iPads en Apple Watches voor een aantrekkelijke prijs. Deze apparaten bevatten “Pulled-onderdelen” (dit zijn originele onderdelen die van afgekeurde – fabrieksnieuwe- iPhones afkomstig zijn, puur voor reparaties bedoeld). Daarom zijn de Re-Used toestellen van hoge kwaliteit en bijna niet te onderscheiden van nieuw.

maak een afspraak via de onderstaande knop.

Wat moet je doen bij iPhone met waterschade?

Arjen Bakker
Arjen Bakker
2021-08-31
Goede service en je word netjes geholpen. Er word altijd gekeken naar oplossing. Echte aanrader als je een probleem hebt met je apparaat.
Demi Goossens
Demi Goossens
2021-04-25
Vaste klant... helaas vaker voorgekomen dat mijn telefoonscherm kapot was. Altijd vriendelijk en niks is teveel gevraagd. Altijd tevreden over de service! Ga zo door😊
Ferdinand Enschede
Ferdinand Enschede
2021-04-24
Bart Welmers
Bart Welmers
2021-04-03
Zeer tevreden🤗👍goede services en vriendelijke personeel.ben hier meerdere Keren geweest en altijd goed geholpen en ga hier zeker altijd heen als het nodig is. Niks anders dan lof .bedankt en tot snel
M Zwartbroek
M Zwartbroek
2021-02-27
Top service! En wat een mooie zaak is het geworden. Trots!
Mike Zwart
Mike Zwart
2021-02-27
Ingrid Proost
Ingrid Proost
2021-02-27
Zeer behulpzaam, kundig, snel & goede prijs, ook de bereikbaarheid is top, ik verlaat de winkel altijd supertevreden, kortom: een aanrader!
Michel Siegersma
Michel Siegersma
2021-02-27
Expert op dit gebied weet waar hij over praat en geeft tekst en uitleg bij reparaties en tevens kun je mee kijken dmv televisie en camera, gebruik van de juiste onderdelen is bij hem enige wat telt voor de perfecte kwaliteit!!
Jeffrey van Slooten
Jeffrey van Slooten
2021-02-26
Geweldige service en duidelijke prijsafspraak vooraf! Gebruiken de juiste onderdelen. Echt een topbedrijf👍👍👍
Steve Spin
Steve Spin
2021-02-26
Hele vakkundige reparateur. Niet duur. Geweldige service. En de verkoop is zeker de moeite waard voor een kijkje of contact op te nemen.